Lintje voor Hans

Met vreugde delen we u mee dat Hans Rooijackers geridderd is als lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij feliciteren Hans van harte met zijn lintje. Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor onze vereniging is zijn inzet voor satelliet ontvangst het belangrijkst geweest: activiteiten voor de transponder

Ook u kunt hans via ons gastenboek feliciteren:

Feliciteer Hans

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
158 berichten.
Johan uit Zevenaar heeft geschreven op 26 april 2021:
Van harte gefeliciteerd met dit welverdiende lintje voor de vele jaren van je werk als vrijwilliger. Je ben een bijzonder man. Veel respect.
Verduyckt Jan uit Ramsel België heeft geschreven op 26 april 2021:
Van harte gefeliciteerd voor al dat moois
René Hertgers uit Apeldoorn heeft geschreven op 26 april 2021:
Beste Hans,
Gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding! Dubbel en dwars verdient.
Hulde en geniet er van.
Met hartelijke groet,
René Hertgers
Gerrit Jaap van den Top heeft geschreven op 26 april 2021:
Gefeliciteerd Hans! Dank voor wat je allemaal doet voor iedereen!
Bertus Kiers uit Kloosterhaar heeft geschreven op 26 april 2021:
Hallo Hans Van Harte Gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding, en bedank voor jouw vele werk wat betreft sateliet, het wordt jouw van harte gegund groetjes van af deze kant!!
Bertus.
Harry Jeurink uit Vysny Medzev (Slowakije) heeft geschreven op 26 april 2021:
Dat is nu eens een echte waardering voor het vele werk!! Ook namens mij natuurlijk heel hartelijk gefeliciteerd!
Paapke uit Kruibeke heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans, van harte gefeliciteerd met je onderscheiding ! Ik zou zeggen: dik verdiend. Al zovele jaren geniet ik van je onmisbare kanalenlijst, mijn biezondere dank daarvoor.
Ben uit Koudekerke heeft geschreven op 26 april 2021:
Van harte gefeliciteerd Hans met je onderscheiding.
Je hebt het verdient en geniet ervan het is toch heel bijzonder.
Tevens vind ik het een bevestiging voor het vele werk wat je hebt gedaan voor de satelliet wereld / verenigingen en ik ben je hier erg dankbaar voor.

Hopelijk blijft je hier zelf ook nog lang van genieten.

Met vriendelijke groet,
Ben
Kees Dijkhuis uit Epe heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans, je hebt het echt verdiend.
Van harte gefeliciteerd.
CyberDan uit België heeft geschreven op 26 april 2021:
Ook de zuiderburen (België) feliciteren ze Hans! We volgende zijn kanaallijsten nu reeds geruime tijd en zijn er dan ook uiterste tevreden over.

Een welverdiende lintje. Iets om zeker fier op te zijn!
Mathé Luijten uit Dongen heeft geschreven op 26 april 2021:
Gefeliciteerd
Harry van Rooij heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans, van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding.
Het is zeer verdiend en tevens van harte gegund !!!
Wij hopen nog lang van je werk voor De Transponder te mogen genieten.
Henk Kruse uit Landsmeer heeft geschreven op 26 april 2021:
Proficiat, en dank voor al je werk! We hebben er al jaren plezier van.
Groet,
Henk.
Jacques Knarren uit Landgraaf heeft geschreven op 26 april 2021:
Beste Hans,

Hartelijk gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding.
Je nieuwe lijst zet ik iedere maand in mijn box, en ik ben er heel blij mee.
Ali uit Ese heeft geschreven op 26 april 2021:
Beste Hans,
Hartelijk gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding,je hebt het zeker verdiend.

Een dikke pluim voor je mooie werk mbt je mooie kanalen lijst,ik gebruik deze al jaren naar tevredenheid

Gr,
Ali
Albert uit Aalten heeft geschreven op 26 april 2021:
Super! Nu weet ik hoe de man van de kanalenlijst eruit ziet. Gefeliciteerd.
B. Kroon FR uit Nohèdes heeft geschreven op 26 april 2021:
Vanuit de Pyrenees, van harte gefeliciteerd en uiteraard heel veel dank voor je fantastische inzet. We genieten er hier elke dag van!
Bert Konings uit Apeldoorn heeft geschreven op 26 april 2021:
Hallo Hans.
Van harte gefeliciteerd met deze mooie koninklijke onderscheiding. Draag deze onderscheiding met trots. Het is je gegund.
Bedankt voor al je werk voor de Transponder.
Geniet ervan en het ga je goed.

Groet, Bert
L Kuperij uit Almere heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans ook namens mij en meerdere met wie ik ook samen werk van harte gefeliciteerd met deze fantastische mijlpaal in je leven. Zo zie je maar dat jou hobby echt gewaardeerd wordt door anderen en zeker door mij. Dat je nog lang mag genieten van deze dag.
Joop uit Leeuwarden heeft geschreven op 26 april 2021:
Geweldig Hans dat je een lintje hebt gekregen
dat zegt wel wat.
Hartelijk gefeliciteerd man.

 

 

 

Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor onze vereniging is zijn inzet voor satelliet ontvangst het belangrijkst geweest.

Rond 1991 heeft Hans een satellietontvanger aangeschaft en is hij in de loop van de tijd intensiever bij deze manier van radio en TV ontvangst betrokken geraakt. Toentertijd is hij al vrij snel begonnen met het verzorgen van het papieren blad FDSE (First Dutch Satelliteclub Europe). Hij verzamelde hiervoor informatie op het gebied van satelliet ontvangst en gerelateerde wetenswaardigheden, die hij verwerkte tot bruikbaar en uitermate makkelijk toegankelijke en leesbare verhalen. In 2008 is Hans lid geworden van de satellietclub de Transponder. Vanaf dat moment heeft hij het blad FDSE voorgezet als een maandelijkse, elektronische nieuwsbrief onder de naam: De Up/Downlink. Deze uitgave was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de leden van de Transponder, maar is vrij snel daarna ook algemeen publiekelijk beschikbaar gemaakt, onder andere via de eigen website www.detransponder.nl en diverse internet forums. Hans probeert altijd de vragen van lezers te beantwoorden. Ondanks dat de vragen zeer uiteenlopend en divers van aard zijn, voelt hij zich dan toch geroepen het zelf uit te zoeken of, als hem dat uiteindelijk niet lukt, andere kanalen daar voor in te schakelen met het ultieme doel de lezer tevreden te stellen. Deze nieuwsbrief heeft minstens 30 pagina’s en een kleine duizend lezers via de eigen website en daarnaast een niet te achterhalen aantal geïnteresseerden via de internet forums.

Bij de Transponder, is hij een actief medewerker. Zo was hij jaren lid van de kascommissie en bezoekt hij zeer regelmatig de clubdagen, alwaar zijn kennis en kunde altijd erg op prijs gesteld. Op de Open Dagen en tijdens thema sessies geeft Hans indrukwekkende, heldere en gewaardeerde uitleg over een facet van satellietontvangst. Deze presentaties zijn op video opgenomen en worden via het internet nog steeds door andere belangstellende regelmatig terug gekeken.

Daarnaast verzorgt hij al jaren maandelijks de zogenaamde Kanalenlijst Hans, in 7 varianten, die in satellietontvangers gebruikt worden. De lijst omvat 38 satellieten, met zo’n 13.000 TV en 2.700 radio zenders, alsmede de ruim 20.000 unieke IPTV streams, voor de radio en TV zenders over de gehele wereld. Ook deze zenderlijst is gratis te download via onze website. Sinds enige jaren is deze zenderlijst automatisch beschikbaar voor de vele gebruikers van het populaire mediacenter programma KODI. Met deze lijst heeft hij zulke bekendheid gekregen, dat bij een simpele internet zoekopdracht op: kanalenlijst, deze lijst altijd bovenaan komt. Elke maand wordt er een nieuw lijst gepubliceerd en wordt door 5 tot 7 duizend mensen gebruikt, voornamelijk in Nederland en België, maar gezien de reacties ook ver daarbuiten. Deze lijst wordt zelfs door andere software makers opgenomen in hun Images bij de download opties

Bij sommige van bovengenoemde activiteiten, zoals het samenstellen van de nieuwsbrief en het bijhouden van de zenderlijsten, wordt Hans weliswaar getipt door anderen, maar de verwerking van een artikel en/of zenders doet hij nagenoeg helemaal alleen en geheel vrijwillig. Hij is echt de drijvende kracht hierachter.

Maar Hans doet nog veel meer: Eindhovens dagblad
Hans Rooijackers
, lid in de Orde van Oranje-Nassau, is sinds 1982 actief voor COC Eindhoven. Als bestuurslid heeft hij destijds met de gemeente Eindhoven onderhandeld om eigen huisvesting voor het COC te krijgen. Ook heeft hij Kouros opgericht, een sporttak van het COC en ontwikkelde DSE (Digitale Stad Eindhoven), de evenementenkalender en de website rozecircuit.coceindhoven.nl. Verder werkte hij als vrijwilliger voor de Stichting OOVA Eindhoven, is vakbondsconsulent en sinds 2004 ook redacteur van een blad van  Satellietvereniging De Transponder.

Reacties zijn gesloten.