toen en nu

Satellietclub De Transponder is ontstaan uit computerclub Pegasus.
Een aantal leden had een Dreambox aangeschaft in de begindagen van het dream multimedia tijdperk. De dreamboxen waren de eerste generatie ontvangers die volledig op Linux waren gebaseerd en waarbij derden software schreven voor de ontvanger.

Dit groepje Pegasus leden is toen op de vierde zaterdag van de maand begonnen met een eigen satellietclub. Dit is de eerste (en enige) club waar leden op een regelmatige basis bij elkaar komen om de ontwikkelingen op satelliet gebied te bespreken.
Satellietclub De Transponder heeft nu 89 leden, waarvan een groot deel maandelijks bij elkaar komen. Het is allang niet meer een Dreamboxclub. Er zijn leden met de meest uiteenlopende ontvangers. Vaak worden door enthousiaste leden demo’s of presentaties gegeven over (nieuwe) ontvangers of andere onderwerpen.
De afgelopen periode hebben we een Linux cursus gehad voor satelliet ontvangers en een presentatie over het aansluiten van 32 LNB’s, waarvan een draaibaar op één enkele ontvanger.
Naast presentaties en demonstraties helpen we natuurlijk ook leden met vragen of problemen. Regelmatig worden software updates of nieuwe kanalenlijsten geplaatst in de ontvangers.
De Transponder beschikt zelf over twee schotels, waarvan een draaibaar. Natuurlijk hebben we een Canal Digitaal kaart en internet mogelijkheden.

Bijeenkomsten -> lees verder

Reacties zijn gesloten.