Lintje voor Hans

Met vreugde delen we u mee dat Hans Rooijackers geridderd is als lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij feliciteren Hans van harte met zijn lintje. Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor onze vereniging is zijn inzet voor satelliet ontvangst het belangrijkst geweest: activiteiten voor de transponder

Ook u kunt hans via ons gastenboek feliciteren:

Feliciteer Hans

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
158 berichten.
Hans Van Daele uit Lievegem België heeft geschreven op 12 mei 2021:
Felicitaties van een buurlander. Uitmuntend werk en daardoor dik verdiend.
Michel Jaspers Focks uit Deventer heeft geschreven op 6 mei 2021:
Hans, van harte gefeliciteerd met je lintje. Voor al het werk dat je hebt gedaan en zeker voor je geweldige zenderlijsten.
Ik hoop dat je daar nog lang mee door mag gaan!
Frans uit Almere heeft geschreven op 4 mei 2021:
Hans van harte eindelijk weer eens iemand die ik ken die het in mijn ogen verdient. Maak al jaren gebruik van jouw lijsten en ben daar meer dan blij mee.
Willy uit België heeft geschreven op 4 mei 2021:
Hartelijk gefeliciteerd, en bedankt voor uw goede kanalenlijsten!
Rob Bakker uit Wilnis heeft geschreven op 4 mei 2021:
Beste Hans, van harte gefeliciteerd met de jou toebedeelde versierselen. Een toch leuke waardering voor mede het werk voor onze satellietclub. Wat voor jou ooit als hobby begonnen is staat nu als een dukdalf in een oneindige woeste zee, waar het voor dolenden zoals ik het fijn aanleggen is. Groetjes.
Ruud Smit uit Ede heeft geschreven op 4 mei 2021:
Beste Hans,
Ook van mij dus hartelijk gefeliciteerd met de Koninklijke Onderscheiding. Je hebt ook mooi werk gedaan voor ons.
Ook wens ik je enorme sterkte met je gezondheid.
Hartelijke groet, Ruud Smit
John Paulis uit Almere heeft geschreven op 1 mei 2021:
Ik heb niks met lintjes enzo, maar dit is wel heel erg leuk!!
Ook mijn felicitaties.
Alex Vermaat uit Zwijndrecht heeft geschreven op 1 mei 2021:
Hartelijk gefeliciteerd met deze onderscheiding. Ik en velen met mij maken graag gebruik van jouw zenderlijsten!
Leon van Turnhout uit Tilburg heeft geschreven op 1 mei 2021:
Van harte gefeliciteerd met uw koninklijke onderscheiding!
D. Verschueren uit Heusden Belgie heeft geschreven op 1 mei 2021:
Hans, van harte gefeliciteerd met je Koninklijke benoeming. En erg veel dank voor de prachtige service en leerrijke publicaties.
Pohl Manfred uit Emmerich am Rhein heeft geschreven op 1 mei 2021:
Herzlichen Glückwunsch met je lintje.
Steven Verelst uit Baal (België) heeft geschreven op 1 mei 2021:
Super Hans, geniet er van!
Noël Cox uit Hamont-Achel heeft geschreven op 30 april 2021:
Hartelijk gefeliciteerd .
Howard Raap uit Geldrop heeft geschreven op 30 april 2021:
Beste Hans, gefeliciteerd met jouw lintje en ik hoop dat het met jouw gezondheid ook verder de goede kant opgaat. Waar haal jij toch de tijd vandaan? Ik zal je missen als je ophoudt.
Maarten uit Rijswijk heeft geschreven op 30 april 2021:
Gefeliciteerd!
Fleetwood uit Arnhem heeft geschreven op 29 april 2021:
Van harte Hans, zeer verdiend.
Dick uit Nieuwegein heeft geschreven op 28 april 2021:
geweldig, van harte
Bas uit Apeldoorn heeft geschreven op 28 april 2021:
Hans, wat en verrassing! In deze onzekere COVID-19 tijden toch nog een mooi lichtpuntje ‼️ geniet er van! Gefeliciteerd‼️ Maak er met je partner een mooie dag van.
henry groenveld uit Halsteren heeft geschreven op 28 april 2021:
Heel erg gefeliciteerd "meneer"Hans, U heeft me al vele jaren erg blij gemaakt. mvg Henry Groenveld
Robert Verheijen uit Purmerend heeft geschreven op 28 april 2021:
Hans, van harte gefeliciteerd met je Koninklijke benoeming. Dik verdiend want er zijn vele mensen die genieten van je activiteiten. Proficiat!!

 

 

 

Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor onze vereniging is zijn inzet voor satelliet ontvangst het belangrijkst geweest.

Rond 1991 heeft Hans een satellietontvanger aangeschaft en is hij in de loop van de tijd intensiever bij deze manier van radio en TV ontvangst betrokken geraakt. Toentertijd is hij al vrij snel begonnen met het verzorgen van het papieren blad FDSE (First Dutch Satelliteclub Europe). Hij verzamelde hiervoor informatie op het gebied van satelliet ontvangst en gerelateerde wetenswaardigheden, die hij verwerkte tot bruikbaar en uitermate makkelijk toegankelijke en leesbare verhalen. In 2008 is Hans lid geworden van de satellietclub de Transponder. Vanaf dat moment heeft hij het blad FDSE voorgezet als een maandelijkse, elektronische nieuwsbrief onder de naam: De Up/Downlink. Deze uitgave was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de leden van de Transponder, maar is vrij snel daarna ook algemeen publiekelijk beschikbaar gemaakt, onder andere via de eigen website www.detransponder.nl en diverse internet forums. Hans probeert altijd de vragen van lezers te beantwoorden. Ondanks dat de vragen zeer uiteenlopend en divers van aard zijn, voelt hij zich dan toch geroepen het zelf uit te zoeken of, als hem dat uiteindelijk niet lukt, andere kanalen daar voor in te schakelen met het ultieme doel de lezer tevreden te stellen. Deze nieuwsbrief heeft minstens 30 pagina’s en een kleine duizend lezers via de eigen website en daarnaast een niet te achterhalen aantal geïnteresseerden via de internet forums.

Bij de Transponder, is hij een actief medewerker. Zo was hij jaren lid van de kascommissie en bezoekt hij zeer regelmatig de clubdagen, alwaar zijn kennis en kunde altijd erg op prijs gesteld. Op de Open Dagen en tijdens thema sessies geeft Hans indrukwekkende, heldere en gewaardeerde uitleg over een facet van satellietontvangst. Deze presentaties zijn op video opgenomen en worden via het internet nog steeds door andere belangstellende regelmatig terug gekeken.

Daarnaast verzorgt hij al jaren maandelijks de zogenaamde Kanalenlijst Hans, in 7 varianten, die in satellietontvangers gebruikt worden. De lijst omvat 38 satellieten, met zo’n 13.000 TV en 2.700 radio zenders, alsmede de ruim 20.000 unieke IPTV streams, voor de radio en TV zenders over de gehele wereld. Ook deze zenderlijst is gratis te download via onze website. Sinds enige jaren is deze zenderlijst automatisch beschikbaar voor de vele gebruikers van het populaire mediacenter programma KODI. Met deze lijst heeft hij zulke bekendheid gekregen, dat bij een simpele internet zoekopdracht op: kanalenlijst, deze lijst altijd bovenaan komt. Elke maand wordt er een nieuw lijst gepubliceerd en wordt door 5 tot 7 duizend mensen gebruikt, voornamelijk in Nederland en België, maar gezien de reacties ook ver daarbuiten. Deze lijst wordt zelfs door andere software makers opgenomen in hun Images bij de download opties

Bij sommige van bovengenoemde activiteiten, zoals het samenstellen van de nieuwsbrief en het bijhouden van de zenderlijsten, wordt Hans weliswaar getipt door anderen, maar de verwerking van een artikel en/of zenders doet hij nagenoeg helemaal alleen en geheel vrijwillig. Hij is echt de drijvende kracht hierachter.

Maar Hans doet nog veel meer: Eindhovens dagblad
Hans Rooijackers
, lid in de Orde van Oranje-Nassau, is sinds 1982 actief voor COC Eindhoven. Als bestuurslid heeft hij destijds met de gemeente Eindhoven onderhandeld om eigen huisvesting voor het COC te krijgen. Ook heeft hij Kouros opgericht, een sporttak van het COC en ontwikkelde DSE (Digitale Stad Eindhoven), de evenementenkalender en de website rozecircuit.coceindhoven.nl. Verder werkte hij als vrijwilliger voor de Stichting OOVA Eindhoven, is vakbondsconsulent en sinds 2004 ook redacteur van een blad van  Satellietvereniging De Transponder.

Reacties zijn gesloten.