Lintje voor Hans

Met vreugde delen we u mee dat Hans Rooijackers geridderd is als lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij feliciteren Hans van harte met zijn lintje. Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor onze vereniging is zijn inzet voor satelliet ontvangst het belangrijkst geweest: activiteiten voor de transponder

Ook u kunt hans via ons gastenboek feliciteren:

Feliciteer Hans

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
158 berichten.
Willem van der Hout uit Slupsk (Polen) heeft geschreven op 27 april 2021:
Hallo Hans

gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding..
wij hadden al een paar keer gemaild en ik ben erg onder de indruk van al het werk, dat je naast vele andere verplichtingen tot stand brengt
ik wens je een goede gezondheid (ondanks je ziekte)

met groeten uit Polen,
Willem van der Hout
dreka uit Almkerk heeft geschreven op 27 april 2021:
Van harte gefeliciteerd Hans dik verdiend dit Lintje, ik heb voor jou de vlag buiten gehangen, hopelijk kunnen we nog heel lang van jou zenderlijsten genieten.
Groetjes dreka
Theo v.d. Bor uit Amersfoort heeft geschreven op 27 april 2021:
Van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding. De vlag wappert vandaag ook voor jou
Bart van der Klip uit Apeldoorn heeft geschreven op 27 april 2021:
Geweldig mooi voor jou dat je onderscheiden bent! Gefeliciteerd!
Dreamer81 (Jan) uit Rotterdam heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans: Van harte gefelicteerd met je terecht ontvangen lintje!
Al die jaren werk en de duizenden uren. Dan mag dat ook wel eens een keer ja.
We hopen je nog jaren bij de club en het forum te hebben.
Gerrit uit Apeldoorn heeft geschreven op 26 april 2021:
Een geweldige eer voor jou om die koningklijke onderscheiding te mogen ontvangen.
Net als veel andere sathobbyisten geniet ik altijd weer van jou prachtige werk zoals de mooie zenderlijsten bijvoorbeeld.
Welgemeend gefeliciteerd en hopelijk blijf je nog lang bij ons met je knappe werkzaamheden.
Dank, Gerrit
Gijs Dijkgraaf uit Apeldoorn heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans dik verdiend
v. Harte Gefeliciteerd.
Albert Thijs uit Zuidwolde (Dr) heeft geschreven op 26 april 2021:
Van harte gefeliciteerd met je onderscheiding en ga zo door met je werk voor de antenne-lijsten
Antoon uit eindhoven heeft geschreven op 26 april 2021:
hans gefeliciteerd
Niels uit Obdam heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans, gefeliciteerd!
Hans Kluin uit Apeldoorn heeft geschreven op 26 april 2021:
Beste Hans van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding voor het vele werk dat je als vrijwilliger verricht hebt.
Het is je van harte gegund en geniet ervan.
Met hartelijke groet
Hans Kluin
Peter Siemes uit Didam heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans, van harte gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding. Deze heb je meer als verdiend voor al je werk binnen en buiten de vereniging.
cor van der heide uit zwaagwesteinde heeft geschreven op 26 april 2021:
gefeliciteerd hans
Dirk Rodenhuis uit Joure heeft geschreven op 26 april 2021:
Beste Hans,

gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding!

Dubbel en Dwars verdient.
Johan Van Nieuwenhuyse uit Ieper - België heeft geschreven op 26 april 2021:
Een grote proficiat voor je mooi werk, Hans! Zowel je kanaallijsten als je magazine vallen telkens uitermate in de smaak. Hartelijk dank voor alles. Johan.
Herman Verslype uit Belgie Beert heeft geschreven op 26 april 2021:
Bedankt voor je jarenlange werk en hopelijk nog vele jaren erbij!. Proficiat!!
Theofiel Vercammen uit Nijlen / Belgie heeft geschreven op 26 april 2021:
Van Harte Gefeliciteerd !. Bedankt voor Uw knappe zenderlijsten véle sathobbyisten hier in Belgie waarderen Uw prachtig werk ! Bedankt.
jan hulst uit Appingedam heeft geschreven op 26 april 2021:
van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding, echt verdiend voor al het mooie werk waar wij zoveel plezier aan beleven, veel dank daarvoor.
Piet leenders uit nijmegen heeft geschreven op 26 april 2021:
HANS
Hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige onderscheiding.
Theo Dikkers uit Deventer heeft geschreven op 26 april 2021:
Hans, bedankt voor alle inzet..je hebt het verdiend.

 

 

 

Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor onze vereniging is zijn inzet voor satelliet ontvangst het belangrijkst geweest.

Rond 1991 heeft Hans een satellietontvanger aangeschaft en is hij in de loop van de tijd intensiever bij deze manier van radio en TV ontvangst betrokken geraakt. Toentertijd is hij al vrij snel begonnen met het verzorgen van het papieren blad FDSE (First Dutch Satelliteclub Europe). Hij verzamelde hiervoor informatie op het gebied van satelliet ontvangst en gerelateerde wetenswaardigheden, die hij verwerkte tot bruikbaar en uitermate makkelijk toegankelijke en leesbare verhalen. In 2008 is Hans lid geworden van de satellietclub de Transponder. Vanaf dat moment heeft hij het blad FDSE voorgezet als een maandelijkse, elektronische nieuwsbrief onder de naam: De Up/Downlink. Deze uitgave was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de leden van de Transponder, maar is vrij snel daarna ook algemeen publiekelijk beschikbaar gemaakt, onder andere via de eigen website www.detransponder.nl en diverse internet forums. Hans probeert altijd de vragen van lezers te beantwoorden. Ondanks dat de vragen zeer uiteenlopend en divers van aard zijn, voelt hij zich dan toch geroepen het zelf uit te zoeken of, als hem dat uiteindelijk niet lukt, andere kanalen daar voor in te schakelen met het ultieme doel de lezer tevreden te stellen. Deze nieuwsbrief heeft minstens 30 pagina’s en een kleine duizend lezers via de eigen website en daarnaast een niet te achterhalen aantal geïnteresseerden via de internet forums.

Bij de Transponder, is hij een actief medewerker. Zo was hij jaren lid van de kascommissie en bezoekt hij zeer regelmatig de clubdagen, alwaar zijn kennis en kunde altijd erg op prijs gesteld. Op de Open Dagen en tijdens thema sessies geeft Hans indrukwekkende, heldere en gewaardeerde uitleg over een facet van satellietontvangst. Deze presentaties zijn op video opgenomen en worden via het internet nog steeds door andere belangstellende regelmatig terug gekeken.

Daarnaast verzorgt hij al jaren maandelijks de zogenaamde Kanalenlijst Hans, in 7 varianten, die in satellietontvangers gebruikt worden. De lijst omvat 38 satellieten, met zo’n 13.000 TV en 2.700 radio zenders, alsmede de ruim 20.000 unieke IPTV streams, voor de radio en TV zenders over de gehele wereld. Ook deze zenderlijst is gratis te download via onze website. Sinds enige jaren is deze zenderlijst automatisch beschikbaar voor de vele gebruikers van het populaire mediacenter programma KODI. Met deze lijst heeft hij zulke bekendheid gekregen, dat bij een simpele internet zoekopdracht op: kanalenlijst, deze lijst altijd bovenaan komt. Elke maand wordt er een nieuw lijst gepubliceerd en wordt door 5 tot 7 duizend mensen gebruikt, voornamelijk in Nederland en België, maar gezien de reacties ook ver daarbuiten. Deze lijst wordt zelfs door andere software makers opgenomen in hun Images bij de download opties

Bij sommige van bovengenoemde activiteiten, zoals het samenstellen van de nieuwsbrief en het bijhouden van de zenderlijsten, wordt Hans weliswaar getipt door anderen, maar de verwerking van een artikel en/of zenders doet hij nagenoeg helemaal alleen en geheel vrijwillig. Hij is echt de drijvende kracht hierachter.

Maar Hans doet nog veel meer: Eindhovens dagblad
Hans Rooijackers
, lid in de Orde van Oranje-Nassau, is sinds 1982 actief voor COC Eindhoven. Als bestuurslid heeft hij destijds met de gemeente Eindhoven onderhandeld om eigen huisvesting voor het COC te krijgen. Ook heeft hij Kouros opgericht, een sporttak van het COC en ontwikkelde DSE (Digitale Stad Eindhoven), de evenementenkalender en de website rozecircuit.coceindhoven.nl. Verder werkte hij als vrijwilliger voor de Stichting OOVA Eindhoven, is vakbondsconsulent en sinds 2004 ook redacteur van een blad van  Satellietvereniging De Transponder.

Reacties zijn gesloten.